מתכון

חטיפי שוקולד, פירות יבשים ואגוזים

ממתק ביתי קל להכנה אבל גם חגיגי וטעים. אל תוותרו על המלח, הוא מוסיף המון

17,343 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
חטיפי שוקולד, פירות יבשים ואגוזים (Chocolate Bark) של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
חטיפי שוקולד, פירות יבשים ואגוזים (Chocolate Bark) של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

בסיר כפול (באן מרי) ממסים את השוקולד המסה מלאה עד שהוא נוזלי, חלק וללא גושים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את שמן הקוקוס או החמאה לקבלת מסה חלקה ומבריקה.

2

מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.

3

כשתערובת השוקולד מצטננת מעט מורחים את התערובת לצורת מרובע באופן אחיד על נייר האפייה, בערך עד לגובה של חצי ס"מ. מומלץ לעבוד בעזרת פלטה קטנה לקבלת שטח פנים חלק ונוח.

4

מפזרים את האגוזים והפירות היבשים באופן אחיד על כל שטח הפנים של השוקולד. כותשים את המלח כדי שהגבישים לא יהיו גדולים מדי ומפזרים מעל.

5

מעבירים למקרר לצינון מלא. לאחר שהשוקולד מתקשה, אחרי שעה לפחות, אפשר לחתוך אותו לצורות בגודל הרצוי בעזרת סכין חדה, אבל עדיף לשבור בידיים.