מתכון

חטיפי שוקולד תמר

לקינוח, או כחטיף מפנק - אריזה נכונה (בנייר צלופן כמו סוכריות למשל) - תגרום לילדים להרגיש שמדובר בממתק אמיתי

67,909 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2020
חטיפי שוקולד תמר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)
חטיפי שוקולד תמר של רינת צדוק (צילום: דניאל לילה)

הכנה מראש והקפאה: שומרים במקרר עד שבועיים או במקפיא עד חודש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית מרובעת בגודל של כ־20*20 ס"מ בנייר אפייה. מניחים אגוזים במעבד מזון, טוחנים בפולסים לשברים גסים, אם רוצים חטיפים משובצים בשברי אגוזים מוציאים חלק מהאגוזים ושומרים בצד, אם לא - מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למחית אחידה.

2

מוציאים את המחית ממכל מעבד המזון, אם שמרנו שברי אגוזים גסים בצד מוסיפים לתערובת ולשים מעט בידיים להטמעה ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה בגובה של כ־½1 ס"מ. מכסים את העיסה בניילון נצמד ומעבירים למקרר או למקפיא לשעתיים.

3

מוציאים את התבנית מהמקרר וחותכים למלבנים ברוחב 1 ס"מ ובאורך ½2 ס"מ. מגלגלים בקוקוס או בקקאו לציפוי (לא חובה). אם רוצים, עוטפים כמו סוכריות בנייר צלופן. מאחסנים בשכבות מופרדות זו מזו בנייר אפייה או בניילון, במקפיא או במקרר.