חלב אגוזי לוז נחשב לבריא מאוד – הוא מעולה ללב ועשיר בוויטמין E. יש בו 60־70 אחוזי שמן אגוזים, לכן הוא עשוי לעזור בהורדה של כולסטרול ורמת סוכרים בדם. הטעמים שלו אגוזיים מאוד, אבל שלא כמו חלב השקדים אין בו ניחוח הדרי.
קל מאוד להכין את החלב בבית בעצמכם, ומרב הלפרין מוסיפה גם כמה טיפים לפני שמתחילים:
• כדי לטחון את המרכיבים צריך בלנדר איכותי ועוצמתי. בלנדר מוט אינו מתאים למשימה.
• את שקיות הבד הייעודיות להכנת המתכונים אפשר למצוא ברחבי הרשת (חפשו באמזון Nut Bag). אם אין לכם שקית ייעודית השתמשו בחיתול בד או במגבת מטבח מכותנה.
• ניתן לאחסן את החלב במקרר במשך 5 ימים.
שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה גם לילה שלם של השרייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את האגוזים במים במשך לילה שלם במקרר. שוטפים היטב.
2
מערבלים בבלנדר את האגוזים שהושרו עם המים המסוננים ושאר החומרים 40 שניות־דקה.
3
מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד.
4
שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.
5
מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.