חלב קוקוס עשיר בשומנים טובים ונוטריינטים אנטי דלקתיים. אגוזי מעט בטעמו, עם אפטר טייסט חמצמץ, אך טעם הקוקוס שבו חזק ונוטה להשתלט על הקפה. בגלל הטקסטורה שלו מאתגר ליצור ממנו קפוצ'ינו יפה, לכן הוא אינו אהוד במיוחד על בריסטות.
קל מאוד להכין את החלב בבית בעצמכם, ומרב הלפרין מוסיפה גם כמה טיפים לפני שמתחילים:
• כדי לטחון את המרכיבים צריך בלנדר איכותי ועוצמתי. בלנדר מוט אינו מתאים למשימה.
• את שקיות הבד הייעודיות להכנת המתכונים אפשר למצוא ברחבי הרשת (חפשו באמזון Nut Bag). אם אין לכם שקית ייעודית השתמשו בחיתול בד או במגבת מטבח מכותנה.
• ניתן לאחסן את החלב במקרר במשך 5 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבלים בבלנדר עוצמתי את כל המרכיבים 40 שניות־דקה.
2
מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.
3
מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.