כאשר מערבבים קשיו עם מים מתקבל נוזל קליל ולא כבד בעל טעם אגוזי מתון ומתיקות עדינה. בחלב קשיו יש כמות סידן כפולה מבחלב פרה והוא בעל אחוזי שומן נמוכים.
קל מאוד להכין את החלב בבית בעצמכם, ומרב הלפרין מוסיפה גם כמה טיפים לפני שמתחילים:
• כדי לטחון את המרכיבים צריך בלנדר איכותי ועוצמתי. בלנדר מוט אינו מתאים למשימה.
• את שקיות הבד הייעודיות להכנת המתכונים אפשר למצוא ברחבי הרשת (חפשו באמזון Nut Bag). אם אין לכם שקית ייעודית השתמשו בחיתול בד או במגבת מטבח מכותנה.
• ניתן לאחסן את החלב במקרר במשך 5 ימים.
שימו לב, יש להוסיף לזמן ההכנה גם השרייה במשך לילה שלם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את הקשיו במים במשך לילה במקרר. שוטפים היטב. למחרת שוטפים שוב.
2
מערבלים בבלנדר את הקשיו שהושרו עם המים המסוננים ושאר החומרים 40 שניות־דקה.
3
מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.
4
מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.