טעמו של חלב זה מזכיר מעט את טעמה של דייסת שיבולת השועל המנחמת, ומידת הסמיכות שלו דומה לחלב פרה. לרוב הוא קרמי ואינו נקרש ויש בו יותר שומן, מה שמאפשר להקציף אותו באופן מוצלח יותר.
קל מאוד להכין את החלב בבית בעצמכם, ומרב הלפרין מוסיפה גם כמה טיפים לפני שמתחילים:
• כדי לטחון את המרכיבים צריך בלנדר איכותי ועוצמתי. בלנדר מוט אינו מתאים למשימה.
• את שקיות הבד הייעודיות להכנת המתכונים אפשר למצוא ברחבי הרשת (חפשו באמזון Nut Bag). אם אין לכם שקית ייעודית השתמשו בחיתול בד או במגבת מטבח מכותנה.
• ניתן לאחסן את החלב במקרר במשך 5 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבלים בבלנדר עוצמתי את כל המרכיבים 40 שניות־דקה.
2
מכינים מראש קערה עמוקה ומניחים עליה את שקית הבד. שופכים את התערובת לתוך השקית ומתחילים ״לחלוב״ עד שכל הנוזלים ייצאו.
3
מוזגים את הנוזלים לבקבוק אטום ושומרים במקרר עד 5 ימים.