ליאור משיח מעניקה את כל הטיפים לחלה שחורה מושלמת
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
שמים את הקמח, שמרים, מים, סוכר, דבש, מלח, ביצים חלמונים ואבקת האבץ בקערת המיקסר. מעבדים עם וו הלישה על מהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. לאחר שנוצר בצק, מעלים למהירות נמוכה בינונית, ולשים עוד כ-5 דקות ליצירת גלוטן.
2
מורידים למהירות נמוכה, ומוסיפים את שמן הזית. מעבדים את הבצק עד שהשמן נטמע לחלוטין, הבצק אחיד וחלק ומאבד את הברק.
3
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה עד שהבצק מגדל 'כרס' תפוחה ושקע שיוצרים בבצק בעזרת האצבע מתמלא במהירות וכמעט עד הסוף.
4
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, אם הבצק מעט דביק מקמחים קלות את המשטח, אם לא אין צורך - זה עשוי לייבש את הבצק. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות של 100 גרם ויוצרים מכל חתיכה גליל. מניחים את הגלילים בצד, ונותנים להם מנוחה של 15-10 דקות כדי שהבצק יהיה נוח לעבודה והחלה פחות מועדת לקרעים וסדקים.
5
יוצרים מהגלילים נקניקים באורך של כ-40 ס"מ ועובי של כ-3 ס"מ, קצוות כל נקניק צריכים להיות דקים יותר מעובי המרכז.
6
קולעים את החלה: מחברים כל 4 נקניקים באמצע לפלוס ומהדקים בנקודת החיבור.
7
מצליבים את שני הנקניקים המאוזנים: הימני שמאלה ותחת הנקניק השמאלי והשמאלי ימינה ומעל הנקניק הימני.
8
מצליבים את שני הנקניקים המאונכים: אוחזים ביד ימין את הנקניק התחתון וביד שמאל את הנקניק העליון. מצליבים אותם כך שהנקניק התחתון שואף ימינה, והנקניק העליון שואף שמאלה. חוזרים על ההצלבה של הנקניקים המאוזנים ואחריהם המאונכים עד שמתקבלת חלה. מהדקים את שני צידי החלה.
9
מעבירים את החלה לתבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מניחים להתפחה של שעה.
10
מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים שוב בביצה, מפזרים מעל פרג או שומשום שחור ואופים 25-20 דקות עד שפני החלה קשים למגע (הם מעט יתרככו אחרי הצינון). מוציאים מהתנור ומניחים לצינון 20 דקות לפחות.