בצק בריוש הוא רך יותר מבצק חלה רגילה, לכן ויתרתי על הקליעה ואפיתי את החלות בצורת כדורים ממולאים שכיף לתלוש. אפשר להוסיף למלית עוד תוספות שאוהבים – פסטו, עגבניות מיובשות, בצל מקורמל ועוד. כמו חלה רגילה, גם את החלה הזאת לא חייבים לאפות בתבנית, אבל זה עוזר לשמור על צורה יפה.
הכמות תספיק לחלה אחת גדולה בתבנית עגולה בקוטר 30-28 ס"מ או 3 חלות בתבנית אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
מכינים בצק
1
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים, חלב, ביצים ושמרים במשך 2 דקות במהירות איטית. מוסיפים סוכר ומלח ולשים על מהירות בינונית 10 דקות עד שהבצק אחיד וגמיש מאוד. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה ולשים עד שהן נטמעות בבצק והוא חלק, מבריק ונאסף סביב וו הלישה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בשקית נקייה ומתפיחים במקרר במשך לילה.
מכינים מלית
2
מערבבים גבינות לתערובת אחידה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
3
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים (במשקל של כ-100 גרם כל אחד). מכדררים כל חלק לכדור ומניחים בצד ל-5 דקות. מקמחים מעט את המשטח ומרדדים כל כדור לעיגול בצק בעובי חצי ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית ואוספים את שולי הבצק מעל המלית,כך שנוצר כדור קטן של בצק ממולא. מסדרים את הכדורים בתבנית.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5
מברישים את החלות בביצה טרופה ומתפיחים שעה וחצי-שעתיים. מברישים שוב בביצה, זורים למעלה סוכר גבישי ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלה מזהיבה יפה.