מתכון

חלת פסטו ומוצרלה

חלת הפסטו מחברת אותי לשורשיי האיטלקיים, והיא כל כך מנחמת ומפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול אותה

21,981 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חלת פסטו ומוצרלה של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת פסטו ומוצרלה של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

לממרח פסטו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החלב, היוגורט ושמן הזית. לשים עד קבלת בצק גמיש, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. הבצק המתקבל מעט דביק. מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך 40 דקות.

2

לשים את הבצק ומחלקים אותו לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני, מורחים עליו ממרח פסטו ומפזרים מוצרלה מגוררת. מגלגלים כל מלבן לרצועה וקולעים את שלושת הרצועות לצמה. מעגלים את הצמה לצורת שבלול ומהדקים את קצה הבצק לתחתית השבלול.

3

מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות. מושחים את החלות בפסטו המעורבב עם שמן זית ומפזרים מעל את המלח.

4

אופים את החלות במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד 20 דקות, או עד שהחלות זהובות. מושחים את החלות החמות במעט שמן זית.