החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
לציפוי
אופן ההכנה
1
מניחים בקערה מערבל המזון את חומרי הבצק לפי הסדר ומעבדים בעזרת וו לישה לבצק אחיד וגמיש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. לשים כ־5 דקות בידיים על גבי משטח מקומח ומעבירים לקערה להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן רחב בעובי 3־4 מ"מ. מורחים מחצית מכל מלבן לאורכו במחית התמרים ואת המחצית השנייה בהריסה. מגלגלים את המלבן מהצלע הארוכה לגליל ארוך כשהמילוי כלפי פנים.
3
חוצים כל גליל לאורכו כך שהמילוי נחשף. קולעים 2 חלות, כל אחת מ־3 חצאי גליל. מעבירים לתבנית אפייה ומניחים למשך כחצי שעה עד שהבצק יעלה שוב. מורחים את חלקי הבצק הגלויים בביצה הטרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל־210 מעלות במשך כ־30 דקות עד שפני החלה וגם תחתיתה זהובים. מצננים ומגישים את החלות אל שולחן החג.