מתכון

חלת ריקוטה ושוקולד

זוהי חלה שכולה הפתעה: החל מהצורה ועד המלית העשירה עם השוקולד החם והנוזלי המקבל עידון מהגבינה

2,493 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חלת ריקוטה ושוקולד של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר
חלת ריקוטה ושוקולד של אינס ינאי. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והחמאה ומוזגים לגומה. מוסיפים את החלב ולשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/4 כוס חלב). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך 40 דקות.

2

מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי המלית מלבד השוקולד.

3

מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 1/2 ס"מ. חותכים פסים בעובי של אצבע ובאורך של רבע מעלה הבצק. על 3/4 הבצק הנותר מורחים את המלית ומפזרים בקצה העלה שורה של קוביות שוקולד. מגלגלים את הבצק עד לפסים החתוכים. מגלגלים כל פס בצק חתוך סביב הבצק כך שנוצרת צורה של קרואסון ארוך ועליו פסי בצק מגולגלים. אפשר לוותר על הפסים ולגלגל לצורת קרואסון בלבד. מהדקים את קצוות הבצק ומעגלים לצורת חצי ירח.

4

מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומושחים בביצה טרופה עם החלב. מניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

5

אופים את החלה במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, או עד שהחלה שחומה.