מתכון

חמאה מותססת

ההתססה מוסיפה לחמאה טעמים חמצמצים ומורכבים, והיא הופכת פרוסת לחם למעדן

4,141 בשלנים התעניינו במתכון זה
חמאה מותססת של האחים. צילום: לי גיל
חמאה מותססת של האחים. צילום: לי גיל

במתכון הזה בעצם מכינים לבד את החמאה, משמנת ורוויון שעברו התססה. זה נשמע מסובך, אבל כל מה שצריך זה מיקסר וקצת תעוזה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה שמנת מתוקה וריוויון ומעבירים לצנצנת זכוכית נקייה. מכסים בחיתול בד נקי ומשאירים מחוץ למקרר ארבעה-חמישה ימים, או עד שנוצר ריח חמצמץ של תסיסה.

2

מעבירים את הכלי למקרר ללילה שלם.

3

מערבבים את הנוזל עם השומן שצף, מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו בלון (מומלץ לכסות את המיקסר בניילון נצמד, התערובת משפריצה בהקצפה) ומקציפים כרבע שעה במהירות גבוהה עד היפרדות השומן והמים. מסננים את הנוזלים (אפשר להשתמש בהם להכנת עוגות בחושות ופנקייקים), מעבירים את החמאה לקערה עם מי קרח ולשים אותה בתוך המים – תוך כדי הלישה יצאו מהחמאה מוצקי חלב לתוך המים וצבעם ישתנה לעכור. מחליפים את המים (ייתכן שתצטרכו להחליף אותם כמה פעמים) וממשיכים בלישה, עד שהמים נותרים שקופים.

4

סוחטים את החמאה הקרה בחיתול בד, מוסיפים כפית מלח ומערבבים להטמעה. שומרים בכלי אטום במקרר.