מתכון

חמאת בוטנים-מיסו ביתית

המיסו מעניק לחמאת הבוטנים הביתית (שמכינים ללא סוכר ותועפות שמן) טעמי אוממי מלוחים-מעושנים ועמוקים

פברואר 2022
חמאת בוטנים-מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל
חמאת בוטנים-מיסו של ליאור משיח. צילום: שני בריל

חמאת הבוטנים-מיסו תתאים בכל מנה בה משתמשים בחמאת בוטנים: בתבשילים אסיתיים, ברטבים לסלטים ואפילו במתוקים.

למתכון חטיף אנרגיה עם חמאת בוטנים מיסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים בוטנים קלויים במעבד מזון. עוצרים בכל כמה דקות ומורידים את התערובת מהדפנות. בהתחלה היא תהיה גושית ולאחר כעשר דקות היא תהפוך לקרמית. מוסיפים ושמן זית וממשיכים לטחון לממרח קרמי. מעבירים את חמאת הבוטנים לצנצנת ושומרים במקרר עד חודשיים.