מתכון

חמאת רביגוט Beurre Ravigote

החמאה המתובלת הזאת קיבלה את שמה מהמילה הצרפתית Revigoré - מרעננת - בזכות צבע ירוק עז שמעניקים לה עשבי התיבול

703 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
חמאות ביתיות. צילום: אנטולי מיכאלו
חמאות ביתיות. צילום: אנטולי מיכאלו

החמאה עשירה בטעמים בצליים ואניסיים עדינים ועובדת מעולה עם דגים, גבינות ואפילו ביצה עלומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים מי מלח בסיר בינוני וחולטים את עשבי התיבול והשאלוט כ־2 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. סוחטים היטב.

2

כותשים את עשבי התיבול והשאלוט בעלי ומכתש למחית חלקה. מוסיפים את החמאה הרכה, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים עד לאיחוד. מעבירים למקרר לשעה לפחות עד התייצבות.

באותה שיטה מכינים

חמאת זיתים 

חמאת אנשובי