מתכון

חמאת רב מלצרים Maître d'HÔtel

הכנת החמאה הזאת הייתה אחת מהמטלות המסורתיות של רב המלצרים במסעדות ובמלונות יוקרה צרפתיים

1,522 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
חמאות ביתיות. צילום: אנטולי מיכאלו
חמאות ביתיות. צילום: אנטולי מיכאלו

רב המלצרים היה היחיד שרשאי לגשת לשולחנות הסועדים ולהניח מעט ממנה על מנות דג ובשר מיד עם ההגשה. החמאה הזו לימונית וירקרקה בזכות שפע פטרוזיליה ומעולה גם למריחה בכריך. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את החמאה עם יתר המרכיבים בכף עץ לממרח אחיד.

2

מגלגלים את החמאה בניילון נצמד לגליל ומעבירים למקרר לשעה לפחות עד התייצבות. פורסים לדיסקיות ומגישים עם ירקות צלויים או דגים.