מתכון

חצאי תרנגולת בקונפי תפוזים על הגריל

השף ברק אלמיש מכין מנת עוף צבעונית ומרשימה לארוחת החג

6,698 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
חצאי תרנגולת בקונפי תפוזים על הגריל של שף ברק אלמיש. צילום: נמרוד גנישר. סטילינג: קרן ברק
חצאי תרנגולת בקונפי תפוזים על הגריל של שף ברק אלמיש. צילום: נמרוד גנישר. סטילינג: קרן ברק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את חצאי העופות בתבנית כשהעור כלפי מעלה.

2

בכלי נפרד מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים מעל העופות. מכסים בנייר אפייה ומעליו שמים נייר כסף. מכניסים למשך 30 דקות לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות טורבו. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים שעתיים וחצי נוספות.

3

מוציאים מהתנור ופותחים את נייר הכסף. מסננים את הנוזל ושומרים אותו בצד. מוציאים את העופות בזהירות – הם יהיו רכים כל כך, עד שיוכלו להתפרק בקלות בזמן שמרימים אותם מהתבנית.

4

צולים את העופות על הגריל לקבלת צבע ומזגגים מדי פעם בנוזל.

להגשה

5

מעטרים בתפוזים ובענפי תימין. מומלץ להגיש לצד פירה תפוחי אדמה בצנצנות הגשה אישיות.

כלים: תבנית עמוקה לתנור