מתכון

חצילים מטוגנים בסגנון וייטנאמי

החצילים האסייתיים ארוכים וצרים ובשרם המוצק סופח פחות שמן. כאן הם עוברים השריה קצרה בחומץ ובמלח וטיגון

6,381 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
חצילים מטוגנים בסגנון וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
חצילים מטוגנים בסגנון וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

אם לא מוצאים חצילים ארוכים אפשר להחליף בחצילים רגילים. אפשר להכין עד יום מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מסירים את העוקץ מהחצילים ופורסים אותם לפרוסות ברוחב של כ־1/2 ס"מ - החיתוך צריך להגיע כמעט עד התחתית כך שהפרוסות נשארות מחוברות לבסיס.

2

מערבבים בקערה מלח וחומץ עם ½1 ליטרים מים ומשרים את החצילים בתערובת כשעה - מניחים עליהם צלחת ועליה משקולת (למשל קופסת שימורים כבדה) כדי שלא יצופו.

3

מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את החצילים כ־5 דקות. מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים בנייר סופג.

4

מחממים מחבת בעלת תחתית עבה שיכולה להכיל את החצילים בנוחות, מוסיפים שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ ומטגנים את החצילים כ־5 דקות מכל צד עד שהם זהובים ופריכים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. נפטרים מהשמן שבמחבת ומותירים רק שכבה דקה (כ־2 כפות).

מכינים את הרוטב

5

מחממים את השמן שהשארנו במחבת, מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים כ־1/2 דקה על אש קטנה־בינונית. מוסיפים בצל ירוק ומטגנים כ־1/2 דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים סויה וסוכר, מערבבים וכשהסוכר מתמוסס מסירים מהאש.

6

כותשים שום ופלפלי צ'ילי למשחה גסה במכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים את המחית למחבת ומערבבים עם הרוטב לאיחוד.

7

מסדרים את החצילים בצלחת הגשה תוך כדי שיטוח וריווח בין הפרוסות, יוצקים את הרוטב מעל, סוחטים מעל מעט ליים או לימון ומגישים.