מתכון

חצילים נוסח סצ'ואן

הסינים מטגנים את אצבעות החציל בשמן עמוק טרם הבישול עם הרוטב. אני ממליץ דווקא לאדות, מה שהופך אותן לעדינות

27,375 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
חצילים נוסח סצ'ואן של שף ישראל אהרוני. צילום: שי נייבורג
חצילים נוסח סצ'ואן של שף ישראל אהרוני. צילום: שי נייבורג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

חוצים את החצילים לרוחבם, פורסים לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ ואחר כך לאצבעות ברוחב כ- 2 ס"מ.

2

מניחים כלי אידוי מבמבוק מעל סיר עם מים רותחים ומאדים את אצבעות החצילים כ- 15-10 דקות עד שהן מתרככות דיין, אך לא מדי.

3

מחממים שמן בווק, מוסיפים את הפלפל הסצ'ואני, הג'ינג'ר, השום, הצ'ילי ורוטב השעועית השחורה ומטגנים תוך ערבוב כ- 2 דקות. מוסיפים סוכר ומערבבים דקה עד שהוא נמס.

4

מוסיפים את הסויה, המרק הצח ושמן שומשום ומבשלים יחד 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים עד שמסמיך מעט.

5

מוסיפים פנימה את החצילים ומערבבים בעדינות כדי שלא יישברו. מבשלים יחד דקה או שתיים ומעבירים לכלי הגשה.

6

מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.