ההכנה מורכבת מעט, אבל טעמה העשיר והעמוק של המנה שווה את ההשקעה – תתכוננו ללקק אצבעות ולגרוף מחמאות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב עגבניות:
אופן ההכנה
מכינים את רוטב העגבניות
1
יוצקים לסיר גדול שמן זית, מוסיפים שום ומחממים על אש קטנה עד שהשום מזהיב. מוסיפים פלפל צ'ילי ומערבבים. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה על בעבוע עדין.
2
מסירים מהאש ומצננים. טוחנים היטב בבלנדר או במוט ריסוק עד לקבלת רוטב חלק. ניתן להקפיא את הרוטב בכלים אטומים ולהפשיר לפני השימוש.
מכינים את החצילים
3
מחממים תנור ל־180 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ומתבלים במעט מלח ופלפל. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת. אופים כ־20 דקות, מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור).
4
מערבבים בקערה ריקוטה, 30 גרם מגבינת הגרנה פדנו, ביצה, בזיליקום ואגוז מוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5
מניחים בתבנית אפייה עמוקה ארבע פרוסות חציל. על כל פרוסה מניחים רבע מתערובת הגבינות. מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים ארבעה כריכים. מפזרים מעל את שארית גבינת הגרנה פדנו ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום התנור ל־170 מעלות ואופים כ־20 דקות. מוציאים ומניחים למאפה לנוח כ־20 דקות.