מתכון

חציל וירקות שרופים עם לאבנה

מתכון לחציל שרוף שממצה בתוכו את טעם הארץ

2,584 בשלנים התעניינו במתכון זה
חציל וירקות שרופים עם לאבנה של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר
חציל וירקות שרופים עם לאבנה של שפית אמילי גולדברג. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: דינה בר נצר

בילדותי ביליתי הרבה עם סבא שלי, שהיה פלאח אמיתי עם הרבה פרדסים. הייתה לנו חצר עם המון חיות, וסבא היה לוקח אותנו לקלקיליה לאכול במיה, חומוס ומאכלים על האש. החציל השרוף הוא זיכרון הילדות שלי מסבא. הוא גורם לי להרגיש את טעם הארץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשמן זעתר

ללאבנה

אופן ההכנה

ללאבנה

1

מסדרים בד חיתול על מסננת עם כלי לקיבול הנוזלים מתחת. טורפים את מרכיבי הלאבנה בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת לבד החיתול במסננת, מכסים בניילון נצמד ומסננים כ־2־3 שעות עד לקבלת רמת הסמיכות הרצויה.

לשמן זעתר

2

שוטפים היטב את עלי הזעתר ומייבשים. מבשלים בסיר את השמן עם העלים על אש קטנה מאוד כשעה עד שהעלים פריכים. מסירים מהאש ומצננים.

3

שורפים את החציל היטב מכל צדדיו על הגריל. מצננים ומקלפים.

4

שורפים היטב את שאר הירקות על הגריל עד שהם משחימים.

5

מסדרים את החציל והירקות על צלחת הגשה. יוצקים את הלאבנה, מתבלים בפלפלים ומלח ויוצקים מעל שמן עם עלי זעתר.