החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
חורצים בחצילים חריצים קטנים מכל צדדיהם בעזרת סכין. מניחים את החצילים על רשת המנגל וצולים מכל הכיוונים עד שהם שרופים מבחוץ.
2
מקלפים את החצילים הקלויים ומוציאים את תוכנם בכף. קוצצים גס את התוכן בסכין ומתבלים במעט מלח, פלפל, שמן זית ושן השום.
3
מניחים את בשר החציל הצלוי בצלחת הגשה קטנה (או מחבת קטנה) ויוצקים מעל את הטחינה הגולמית.
4
סוחטים את עגבניות השרי בידיים ומפזרים מעל החצילים רק את זרעי העגבניות.
להגשה
5
יוצקים מעל החצילים את הסילאן, מפזרים שערות חלבה ומגישים.