מתכון

חציל קלוי עם כרשה ורימונים

חציל עם טחינה וגרגירי רימון זה הימור בטוח ובנאלי. תוספת של כרשה אפויה מוציאה אותו מהשגרה ומוסיפה לו מתיקות

17,023 בשלנים התעניינו במתכון זה
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
חציל קלוי עם כרשה ורימונים של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

מגישים לשולחן חצילים שלמים ומזמינים את האורחים להושיט מזלגות ולאכול את הבשר הקלוי היישר מהירק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

מניחים כרשה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים מעל 4 כפות שמן זית ואופים כ-10 דקות עד שהיא שחומה.

3

מוציאים ומצננים מעט.

4

קולים חציל על אש גלויה, בגריל או על חצילן מכל הצדדים כ-15 דקות בסך הכל עד שהוא חרוך היטב ורך מאוד.

5

מניחים את החציל במסננת כשהוא עומד ונשען על דפנותיה כדי שיגיר נוזלים ויצטנן.

6

פותחים את החציל לאורכו ומניחים בצלחת הגשה שטוחה. מפזרים עליו כרשה וגרגירי רימון, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים פטרוזיליה. מגישים מיד.