מגישים לשולחן חצילים שלמים ומזמינים את האורחים להושיט מזלגות ולאכול את הבשר הקלוי היישר מהירק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-250 מעלות.
2
מניחים כרשה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים מעל 4 כפות שמן זית ואופים כ-10 דקות עד שהיא שחומה.
3
מוציאים ומצננים מעט.
4
קולים חציל על אש גלויה, בגריל או על חצילן מכל הצדדים כ-15 דקות בסך הכל עד שהוא חרוך היטב ורך מאוד.
5
מניחים את החציל במסננת כשהוא עומד ונשען על דפנותיה כדי שיגיר נוזלים ויצטנן.
6
פותחים את החציל לאורכו ומניחים בצלחת הגשה שטוחה. מפזרים עליו כרשה וגרגירי רימון, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים פטרוזיליה. מגישים מיד.