מתכון

"חריימה" טבעוני: קציצות טופו וירק

התבשיל האולטימטיבי לטבעונים שמתגעגעים לחריימה של שבת

18,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
"חריימה" טבעוני: קציצות טופו וירק של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן
"חריימה" טבעוני: קציצות טופו וירק של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרוטב

אופן ההכנה

לקציצות

1

טוחנים במעבד מזון את הטופו עם כל עשבי התיבול, השום, הקמח והשמן. משמנים נייר אפייה על גבי תבנית. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על התבנית. משמנים את הקציצות מלמעלה במברשת ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל־20-25 דקות. מקררים.

לרוטב

2

חותכים את הגמבה לרצועות, את העגבניות לקוביות, ואת השום קוצצים דק. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומקפיצים דקה.

3

מוסיפים את הגמבה והעגבניות, מערבבים ומבשלים 4-5 דקות. מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים.

4

מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים את המחבת במכסה. מבשלים על אש בינונית 20 דקות עד שהגמבה והעגבניות נמסות (ניתן להוסיף מים). מכבים את האש.

להגשה

5

מכניסים את הקציצות לרוטב ומפזרים כוסברה.