משקאות

ח'שאף: משקה אנרגיה מצרי עתיק

משקה פופולרי במצרים, במיוחד ברמדאן - שותים אותו בסוף הצום, והוא ממלא באנרגיה

1,936 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ח'שאף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
ח'שאף של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הלדר במים חמים כשעה. טחנים את הלדר עם המים ומצננים.

2

משרים את הצימוקים בקערית מים חמים עד לכיסוי.

3

שוטפים את הפירות היבשים וקוצצים לחתיכות בינוניות. מכסים במים חמים את כל הפירות היבשים, למעט הצימוקים. מעבירים למקרר ל-6 שעות. מסננים את הצימוקים ומעבירים לקערת הפירות היבשים. מוסיפים גם את הלדר הטחון, ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מדללים בעוד מים קרים.

4

להכנת המשקה: מכניסים פירות יבשים לכוס עם קרח, ומוסיפים ממי ההשריה. מקשטים בצנוברים ושקדים.