מתכון

טאג'ין לוקוס עם אלבונדוקיה בורי

תבשיל מיוחד של נתחי לוקוס מתובלים, קציצות קטנות בתוכן משובצים אגוזי לוז - והכל נאפה תחת רוטב עשיר בטאג'ין

1,688 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
טאג'ין לוקוס עם אלבונדוקיה בורי של ויקטור גלוגר (צילום: דניאל לילה)
טאג'ין לוקוס עם אלבונדוקיה בורי של ויקטור גלוגר (צילום: דניאל לילה)

"המנה הזו נולדה בהשראתה של שפית מרוקאית מוסלמית בשם פטימה האל. פטימה נתנה לי במתנה תערובת תבלינים ראס אל-חנות, שרקחה במיוחד עבור טאג'ין דגים. בגרסה שלי הוספתי קציצות המכונות אלבונדוקיה". מחומרי הקציצות מתקבלת כמות כפולה, ואפשר להקפיא או לטגן. מבקשים ממוכר הדגים את האדרות והראש של הדג ומכינים ציר דגים זריז . לא חייבים להשתמש בטאג'ין — כל כלי חרס עם מכסה יתאים כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאלבונדוקיה (קציצות בורי):

לטאג'ין:

אופן ההכנה

מכינים את האלבונדוקיה

1

מערבבים את כל החומרים מלבד אגוזי הלוז. יוצרים מהתערובת 16 קציצות ומטמינים בכל קציצה אגוז לוז אחד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מכינים את מרכיבי הטאג'ין

2

מתבלים את נתחי הפילה של הדג במלח ופלפל ומעבירים למקרר.

3

מחממים תנור ל 250 מעלות.

4

מחממים סיר קטן עם 2 כפות שמן זית ומאדים חצי מכמות הפלפלים האדומים במשך 3-2 דקות לריכוך. מוסיפים ציר דגים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 1/4 שעה על להבה בינונית.

5

טוחנים את הפלפלים בבלנדר או במיקסר ידני. מערבבים עם שמנת מתוקה ומניחים בצד.

6

מחממים מחבת קטנה עם כף שמן זית ומאדים חצי מכמות השום והפלפל החריף כ 2דקות עד שעולה ניחוח.

7

מחממים מחבת גדולה עם 5 כפות שמן זית ומאדים את יתר השום, בצל ושאר הירקות כ 5 דקות עד שמתרככים. מתבלים במלח ופלפל

מרכיבים ואופים

8

מסדרים בכלי חרס את הירקות המאודים, נתחי הדג והקציצות. מפזרים מעל את יתר החומרים ואת תערובת השום והפלפל החריף, יוצקים את הציר עם השמנת ומכסים.

9

אופים 25 דקות ומגישים חם.