מתכון

טאג'ין עוף ופירות יבשים

שף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום הירושלמית מכין טאג'ין עוף עשיר

12,040 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
טאג'ין עוף ופירות יבשים של שף אלרן בוזגלו. צילום: אפרת ליכטנשטט
טאג'ין עוף ופירות יבשים של שף אלרן בוזגלו. צילום: אפרת ליכטנשטט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים את העוף בשמן זית בסיר רחב עד קבלת צבע שזוף. מוציאים לצלחת. באותו סיר מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה. מוסיפים את הפירות המיובשים ומטגנים 5 דקות נוספות.

2

מחזירים לסיר את העוף, מוסיפים את הדלעת, הגזר, התבלינים והדבש, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשלוש שעות עד שכמעט ואין נוזל.

3

הגשה: מפזרים על התבשיל שקדים קלויים ועלי פטרוזיליה ומגישים.