מתכון

טארט טאטן אפרסקים

גרסה עונתית לטארט טאטן הקלאסי - עם אפרסקים כתומים ומתוקים במקום תפוחי עץ

6,979 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארט טאטן אפרסקים של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
טארט טאטן אפרסקים של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

הקפידו להשגיח היטב על הקרמל כדי שלא יישרף ויהפוך למריר. אל תילחצו אם הטארט לא מתהפך ברגע האמת – שימו אותו רגע על האש עד שתראו תזוזה ואז הפכו מיד.

למחבת בקוטר 24 ס"מ המתאימה גם לתנור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

אופן ההכנה

1

מעבדים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק למעט הביצים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. ממיסים סוכר במחבת ומערבבים עד שהוא מתקרמל וזהוב. מסירים מהאש ומצננים מעט. מניחים את רבעי האפרסקים במחבת במניפה (על הקרמל). ברווחים שבין האפרסקים מפזרים את קוביות החמאה.

3

מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ. מניחים את הבצק בעדינות מעל לאפרסקים ומהדקים את הדפנות כלפי מטה. מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ־30 דקות עד שהבצק משחים. מוציאים ומצננים.

4

הופכים את המחבת על צלחת הגשה.