מתכון

טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים

השימוש בעלה מלאווח הופך את הכנת הטארט לקלה ומהירה במיוחד גם בגלל שאין צורך להפשיר את הבצק מראש

10,249 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

באותה שיטה מכינים

רולים של מנגולד וגבינת עיזים: מוותרים על המלאווח, מחלקים את חומרי המלית בין 8 טורטיות מחוממות. מגלגלים ומגישים מייד. לחילופין מורחים את חומרי המלית על חצי משטחה של כל טורטייה, מקפלים לשניים ומשחימים במחבת חמה להזהבה עמוקה. מגישים כל עוד חם ופריך.

תבנית לא מתפרקת בקוטר 24 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

מניחים רבעי בצלים בתבנית, מתיזים מעט שמן על כל רבע ומפזרים מעט מלח וסוכר.

3

אופים 25 דקות עד שהבצלים מתקרמלים, מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור דולק.

4

ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים מנגולד ומאדים 5 דקות עד שנפחו מצטמצם ב-2/3. מעבירים למסננת, מצננים ומעבירים לקערה.

5

מוסיפים שקדים פרוסים ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.

מרכיבים את הטארט טאטן ואופים

6

מרפדים את התבנית העגולה בעיגול תואם שגוזרים מנייר אפייה. מסדרים את רבעי הבצלים והעגבניות בהיקף העיגול ובעיגול הפנימי מסדרים את פרוסות הגבינה. מניחים מעל את המנגולד. מכסים את המלית בעלה מלאווח ומקפלים את שוליו סביב המלית.

7

אופים 25-20 דקות עד שהבצק מזהיב.

8

הופכים בזהירות כשעדיין חם, מקשטים במעט שקדים פרוסים ומגישים.