מתכון

טארט לימון ובזיליקום

הטארט הקלאסי מוצע כאן בגרסה שונה - בלי מרנג מעוצב ומושחם, אלא רק עם שכבת קרם לימונית עדינה ובזיליקום

40,979 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט לימון ובזילקום של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
טארט לימון ובזילקום של קרן ואיציק קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

לתבנית בקוטר 18 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

לקרם לימון ובזיליקום

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, גרגירי וניל וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 22 ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג ומקפיאים לכחצי שעה.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות. מניחים על בסיס הבצק נייר אפייה ומשקולת (חומוס או שעועית) ואופים כ־20 דקות. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את הקרם

4

מערבבים בקלחת לימון וסוכר, מוסיפים ביצים, קליפת ליים ועלי בזיליקום ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי טריפה עד להסמכת התערובת. מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבול בבלנדר מוט.

5

יוצקים את הקרם על בסיס הטארט, מגררים מעל מעט ליים ומקררים היטב. אפשר לצפות את הטארט בנפאז' קר.