מתכון

טארט לימון עם פטל

בצק שחום עוטף מלית צהבהבה מנוקדת באדום נעים בלשון (הקלתית פירורית, המלית עשירה ומחביאה הפתעות פטל מתפוצצות)

41,305 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט לימון עם פטל. צילום: דניאל לילה
טארט לימון עם פטל. צילום: דניאל לילה

אלגנטי למראה: בצק שחום עוטף מלית צהבהבה מנוקדת באדום נעים בלשון (הקלתית פירורית, המלית עשירה ומחביאה הפתעות פטל מתפוצצות) וריחני להפליא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למריחה:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת, עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ ומרפדים בו את התבנית. מכסים ברדיד אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים במשך 15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות.

4

מורחים את הבצק החם בביצה טרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה.

מכינים את המלית:

5

מרתיחים סוכר ומיץ לימון בסיר מעל להבה בינונית, עד שמתקבל סירופ.

6

טורפים ביצים בקערה ומוסיפים להן מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את יתרת הסירופ, בהדרגה.

7

מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים אותה בזרם דק לתוך תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב.

8

מסננים את התערובת כדי להיפטר מגושים. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.

מרכיבים ואופים:

9

מחממים תנור ל-140 מעלות.

10

יוצקים את המלית על הקלתית ומפזרים עליה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).

אופים 20 דקות. היזהרו:

11

אפיית יתר תהפוך את המלית לחביתה מתוקה. העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק (המלית לא אמורה להשחים או לתפוח). מניחים לעוגה להצטנן. מגישים בטמפרטורת החדר.

גיווונים:
באותה שיטה אפשר להכין גם טארט תפוז: משתמשים במיץ ובקליפה של תפוז ומחליפים את הפטל בקליפות הדרים מסוכרות.