מתכון

טארט עגבניות שרי וטימין הפוך

כמו במקלובה ובטארט הטאטן - השוס כאן הוא ברגע הפיכת המנה

22,490 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
טארט עגבניות שרי וטימין הפוך. צילום: shutterstock
טארט עגבניות שרי וטימין הפוך. צילום: shutterstock

תבנית בקוטר 22 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים את שיני השום. מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים למחבת את החמאה והסוכר. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הטימין, המלח והפלפל.

3

אחרי דקה מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים כך שכל העגבניות יצופו בחמאה ובתבלינים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. מטלטלים את המחבת מדי פעם, אך משתדלים לערבב כמה שפחות כדי שהעגבניות לא ימעכו.

4

מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה לצמצום הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים וודקה ומטלטלים את המחבת.

5

מעבירים את העגבניות לתבנית ונועצים ביניהן את שיני השום. מכסים ביריעת בצק פילאס הגדולה משטח התבנית, ובסכין חדה חותכים סביב השוליים. יוצרים שלושה חתכים לשחרור האדים.

6

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מניחים על התבנית צלחת גדולה ובתנועה מהירה הופכים את התבנית על הצלחת (זהירות, התבנית חמה מאוד).