תבנית בקוטר 22 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים את שיני השום. מוציאים ושומרים בצד.
2
מוסיפים למחבת את החמאה והסוכר. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הטימין, המלח והפלפל.
3
אחרי דקה מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים כך שכל העגבניות יצופו בחמאה ובתבלינים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. מטלטלים את המחבת מדי פעם, אך משתדלים לערבב כמה שפחות כדי שהעגבניות לא ימעכו.
4
מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה לצמצום הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים וודקה ומטלטלים את המחבת.
5
מעבירים את העגבניות לתבנית ונועצים ביניהן את שיני השום. מכסים ביריעת בצק פילאס הגדולה משטח התבנית, ובסכין חדה חותכים סביב השוליים. יוצרים שלושה חתכים לשחרור האדים.
6
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מניחים על התבנית צלחת גדולה ובתנועה מהירה הופכים את התבנית על הצלחת (זהירות, התבנית חמה מאוד).