מתכון

טארט פטל אדום

טארט שמשלב פטל אדום טרי עם ריבת פטל. יש גם מלית קלה להכנה, והתוצאה היא עוגה יפהפייה, שמומלץ להגיש עם גלידה

10,006 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
טארט פטל אדום. צילום: אילון פז
טארט פטל אדום. צילום: אילון פז
  • תבנית קפיצית או מתפרקת בקוטר 26 ס”מ או לתבנית פאי עם שוליים מסולסלים
  • שעתיים+לילה במקרר
  • קל
  • כשר
  • עוגות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מעבדים קמח עם חמאה ואבקת סוכר במעבד מזון עם להב פלדה, עד שמתחילים להיווצר פירורים. מוסיפים שמנת ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.

2

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומעבדים בידיים לבצק חלק במינימום תנועות. עוטפים בניילון ולוחצים על הבצק, כך שייווצר עיגול שטוח ללא שוליים סדוקים. מאחסנים במקרר במשך 30 דקות.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 28 ס”מ, ומניחים בתבנית כך שיכסה את התחתית ואת הדפנות. מנקדים בעזרת מזלג ומאחסנים למשך הלילה במקרר.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים כ-20 דקות, עד שהבצק משחים יפה. מוציאים, מורחים מעט ביצה טרופה בעזרת מברשת ומכניסים לתנור לעוד כחצי דקה. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את המלית:

6

מבשלים 200 גרם פטל עם סוכר ו-1/4 כוס מים תוך בסיר קטן על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב.

7

ממיסים קורנפלור ב-1/4 כוס מים. כאשר התערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור, ומבשלים עד לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה.

8

מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים ומצננים לטמפ’ החדר.

מרכיבים ומגישים:

9

מפזרים את הפטל הנותר על הבסיס האפוי ומכסים בעדינות בתערובת הפטל המבושלת. מקררים לפחות שעה לפני ההגשה, עד שהעוגה מתייצבת.

10

מוציאים את העוגה מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה. מגישים עם גלידת וניל.