מתכון

טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס

אפילו מתנגדי הפסיפלורה יתאהבו בטארט הזה - אין בו זכר למרקם השנוי במחלוקת של הפרי ולגרעינים, רק את הטעם והצבע המושכים

2,061 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY

אל תוותרו על הקצפת המתובלת בקוקוס – היא משלימה את הסגנון האקזוטי של המנה.

לתבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

למלית פסיפלורה

לקצפת קוקוס

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מכינים את הבסיס: מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד ויבש (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כף שמנת מתוקה). מעבירים את הבצק למקפיא לחצי שעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס״מ ובקוטר 30 ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. מניחים על בסיס הבצק נייר אפייה עם משקולת (חומוס או שעועית) ואופים כ־15 דקות עד להזהבה. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־2 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. מנמיכים את הטמפרטורה ל־150 מעלות.

מכינים את מלית הפסיפלורה

3

מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת על בסיס הטארט ואופים כ־30 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות.

4

לפני ההגשה מכינים את הקצפת: מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. מזלפים את הקצפת על הטארט או מגישים אותה לצידו.