מתכון

טארט שוקולד אשנטי ופלפל שאטה

מייקל יטברק מלמד איך להכין טארט שוקולדי נהדר עם טוויסט קטן שלא הייתם חושבים עליו

2,534 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט שוקולד אשנטי ופלפל שאטה של קונדיטור מייקל יטברק. צילום וסטיילינג: אושרה מלצר
טארט שוקולד אשנטי ופלפל שאטה של קונדיטור מייקל יטברק. צילום וסטיילינג: אושרה מלצר

מקררים את בצק הטארט שעה במקרר
מקפיאים את הבצק חצי שעה
מצננים את המנה במקרר 4 שעות מינימום לפני הגשה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

למילוי גנאש שוקולד

אופן ההכנה

לבצק פריך

1

מערבבים את החמאה, המלח, אבקת הסוכר ואבקת השקדים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה בהדרגה עד איחוד הבצק ומוסיפים את הקמח לערבוב קצר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.

2

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ''מ ולקוטר של 22 ס''מ. מהדקים את הבצק לרינג משומן. עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים חצי שעה.

3

מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים עם משקולת על הבצק כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.

לגנאש

4

מרתיחים בסיר שמנת ודבש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק. מוסיפים את הפלפל הגרוס בהדרגה וטועמים.

להרכבת הטארט

5

יוצקים את הגנאש לקלתית האפויה ומצננים במקרר 4 שעות מינימום, עד שהגנאש מתייצב.