מתכון

טווילים סגולים

הם דקיקים, מתפצחים ומתאימים לנשנוש עם גבינות, לצד סלטים וגם סתם ככה בלי כלום

580 בשלנים התעניינו במתכון זה
טוויל סגול של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
טוויל סגול של אורנה ואלה. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

וטפים סלק בנייר אפייה ועליו רדיד אלומיניום (ככה אלומיניום לא ישתחרר לתוך הסלקים במהלך האפייה) ואופים כשעה או עד שסכין חודר בקלות לבשר הסלק.

3

מצננים, קולפים וטוחנים את הסלק עם כף או שתיים של מים חמים למחית חלקה.

4

שמים קמח כוסמין, סוכר, מלח, קקאו ותבלינים בקערת מיקסר ומערבבים בכף. יוצרים גומה במרכז התערובת ויוצקים לתוכה שמן זית, חומץ, מחית סלק וכף מים. מערבלים עם וו גיטרה לקבלת בצק אחיד במרקם דביק ומשחתי.

5

מניחים יריעות נייר אפייה ב-4-3 תבניות ומורחים עליהן בעזרת מרית שכבות בצק דקות כמו נייר. אם התערובת קשה למריחה, מדללים במים.

6

אופים 15-10 דקות עד שהבצק מתייבש ונשבר בקלות. שוברים לחתיכות גדולות ושומרים בקופסה אטומה עד שבועיים.

7

מכיוון שכל תנור עובד קצת אחרת הדרך הכי טובה לדעת אם הטווילים נאפו כהלכה היא לשבור עם היד חתיכה מהפינה. אם המאפה נשבר בקלות, סימן שהוא יבש מספיק; אם הוא רק מתעקם — אופים עוד כמה דקות.