טוויל (elit ,eliut) היא עוגיה דקיקה ופריכה, הנאפית זמן קצרצר בתנור. ככלל, מהירות היא שם המשחק בהכנתה: בעוד העוגיה חמה (וכדאי לכם להזדרז, כי היא מצטננת בשניות) "מכופפים" ומעצבים אותה בצורה הרצויה, וכשהיא קרה – העיצוב נשמר. שומרים מפני לחות ואוכלים את המאפה כמו שהוא, או מגישים כחלק בלתי נפרד ממַנה. אנחנו לא מסתפקים בטוויל הקלאסי: טוויל השוקולד הוא אחד מכוכבי הפאסון הגדולים ביותר. טוויל גדול בצבע חום עשיר, שהופך כל מנת גלידה פשוטה לקינוח מרהיב.
טווילים – עשה ואל תעשה
- במקום חמאה, אפשר להשתמש במרגרינה בטעם חמאה ("מחמאה"), אבל אל תנסו את המתכון עם מרגרינה או שמן – הטעם החמאתי חשוב.
- התייחסו לזמני האפייה במתכונים שלפניכם כאל המלצה בלבד. הרבה יותר חשוב לשים לב לתנור שלכם ולעקוב אחרי שינוי הצבע של הטוויל. בקיצור: היזהרו מאפיית יתר.
- את בצק הטוויל אפשר להכין מראש, להקפיא ולהפשיר בכל פעם את הכמות שרוצים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים היטב חמאה, אבקת סוכר, קמח וקקאו, מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב, עד שנוצרת משחה הומוגנית ואחידה. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מורחים את התערובת על משטח סיליקון או נייר אפייה משומן לפי הצורה המבוקשת. אופים כ-10 דקות, או עד לשינוי הגוון. מעצבים את הצורה כשהטוויל עדיין חם מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.