מתכון

טונה אדומה בעשבי תיבול וסלט אבוקדו

שף עלי זועבי מכין לכבוד האביב והחג מנה מרעננת, אלגנטית ומושלמת לאירוח מרשים

5,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
טונה אדומה בעשבי תיבול וסלט אבוקדו של השף עלי זועבי. צילום וסטיילינג: בועז לביא
טונה אדומה בעשבי תיבול וסלט אבוקדו של השף עלי זועבי. צילום וסטיילינג: בועז לביא

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לסלט אבוקדו

אופן ההכנה

לטונה

1

מניחים את הטונה על משטח חיתוך עטוף בניילון ומכסים אותה בניילון נוסף. משטחים את הטונה בעדינות בפטיש מטבח לעובי כמה מילימטרים (כמו קרפצ'יו). יוצרים מעין "דף" טונה, מסירים את הניילון העליון.

למלית

2

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מניחים מהמלית על "דף" הטונה באופן שווה. מגלגלים את דף הטונה לגליל. פורסים את הגליל כמו סושי ל-4 יחידות (מכינים 2 גלילים, בסך הכול 8 יחידות).

לסלט אבוקדו

3

חותכים את האבוקדו והגמבה לקוביות קטנות. מערבבים בעדינות עם שאר מרכיבי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה

4

מניחים בצלחת הגשה את גלילי הטונה ומסדרים לצדם את הסלט.