מתכון

טונה צרובה עם סלסת עגבניות של מסעדת קזן

בזכות הצריבה המהירה פנים הדג נותר נא – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים טונה צרובה

11,697 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

נתח הטונה מצופה בכמות נדיבה של זרעי כוסברה ופלפל שחור. בשנייה שהנתח פוגש מחבת לוהטת מזנקות ארומות התבלינים וממלאות את המטבח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגווקאמולי:

לסלסת עגבניות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים גוואקמולי וסלסת עגבניות

1

מערבבים את החומרים של כל אחד מן המטבלים  לחוד בקערה משלו.

צורבים את הטונה:

2

 מלהיטים מחבת כבדה ויבשה. מצפים את הטונה בזרעי כוסברה, מלח ופלפל גרוס ומצמידים היטב לנתח. צולים את הטונה כחצי דקה מארבעת צידיה עד שהדג מלבין מעט. מורידים מייד מהכיריים.

מגישים:

3

 פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. יוצקים את סלסת העגבניות על צלחת הגשה גדולה, מניחים שלוש תלוליות גווקאמולי ומסדרים את פרוסות הטונה לידן. מטפטפים מעט שמן זית, מקשטים בצנונית ומגישים.