נתח הטונה מצופה בכמות נדיבה של זרעי כוסברה ופלפל שחור. בשנייה שהנתח פוגש מחבת לוהטת מזנקות ארומות התבלינים וממלאות את המטבח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגווקאמולי:
לסלסת עגבניות:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים גוואקמולי וסלסת עגבניות
1
מערבבים את החומרים של כל אחד מן המטבלים לחוד בקערה משלו.
צורבים את הטונה:
2
מלהיטים מחבת כבדה ויבשה. מצפים את הטונה בזרעי כוסברה, מלח ופלפל גרוס ומצמידים היטב לנתח. צולים את הטונה כחצי דקה מארבעת צידיה עד שהדג מלבין מעט. מורידים מייד מהכיריים.
מגישים:
3
פורסים את הטונה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. יוצקים את סלסת העגבניות על צלחת הגשה גדולה, מניחים שלוש תלוליות גווקאמולי ומסדרים את פרוסות הטונה לידן. מטפטפים מעט שמן זית, מקשטים בצנונית ומגישים.