Cheddar גבינה בריטית חצי קשה עשויה מחלב בקר. הצ’דר הכתומה מקבלת את צבעה בזכות הוספת בטא קרוטן שמקורו בגזר. היא מצוינת להקרמת מרקים, מילוי מאפים ולהכנת כריכים וטוסטים. Boursin אחת הגבינות הצרפתיות המוכרות בעולם — קרמית, עשירה ומתאימה למריחה, להקרמה וגם כמלית של מאפים מלוחים, פשטידות ועוד.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשומר:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מסדרים פרוסות שומר בשכבה אחת, מזלפים שמן זית, מייפל ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
3
אופים 15-10 דקות עד להזהבה. מצננים.
4
מורחים 4 פרוסות לחם בגבינת בורסאן ומניחים 2 פרוסות גבינת צ’דר ופרוסת שומר על כל פרוסה. סוגרים בשאר פרוסות הלחם וקולים בטוסט כ-3 דקות עד שגבינת הצ’דר נמסה. מגישים מיד.