מתכון

טוסט בורסאן וצ’דר עם שומר צלוי

מעט עבודה והשקעה בשתי גבינות איכות — כך הופכים את הטוסט המוכר לעייפה לארוחת ערב מפנקת

1,621 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
טוסט בורסאן וצ’דר עם שומר צלוי 
. צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
טוסט בורסאן וצ’דר עם שומר צלוי . צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

Cheddar גבינה בריטית חצי קשה עשויה מחלב בקר. הצ’דר הכתומה מקבלת את צבעה בזכות הוספת בטא קרוטן שמקורו בגזר. היא מצוינת להקרמת מרקים, מילוי מאפים ולהכנת כריכים וטוסטים. Boursin אחת הגבינות הצרפתיות המוכרות בעולם — קרמית, עשירה ומתאימה למריחה, להקרמה וגם כמלית של מאפים מלוחים, פשטידות ועוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשומר:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מסדרים פרוסות שומר בשכבה אחת, מזלפים שמן זית, מייפל ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

3

אופים 15-10 דקות עד להזהבה. מצננים.

4

מורחים 4 פרוסות לחם בגבינת בורסאן ומניחים 2 פרוסות גבינת צ’דר ופרוסת שומר על כל פרוסה. סוגרים בשאר פרוסות הלחם וקולים בטוסט כ-3 דקות עד שגבינת הצ’דר נמסה. מגישים מיד.