את האנשובי אנחנו כובשים לבד בכבישה מהירה. אפשר וכדאי להכפיל ואף לשלש את כמות האנשובי – הוא נשמר היטב במקרר ויכול להצטרף גם למנות פסטה, חביתה וסלטי חסה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
כובשים אנשובי
1
מפזרים שכבה אחידה של מלח בתבנית בעלת שוליים גבוהים. מניחים את האנשובי על המלח כשהעור כלפי מעלה ומעבירים למקרר ל-50 דקות. לא צריך לכסות גם מלמעלה.
2
שוטפים את האנשובי מהמלח ומייבשים היטב בעזרת מגבת או נייר סופג. מעבירים לקופסה, מכסים כליל בשמן — האנשובי יישמרו קצת יותר משבועיים.
מרכיבים את המנה ומגישים
3
קולים פרוסות חלה בתנור או בטוסטר בחום בינוני עד שצבען הופך חום בהיר. מורחים עליהן שכבה נדיבה של שמנת חמוצה, מניחים את פרוסות האנשובי הכבושות ועליהן מסדרים פרוסות דקיקות של פלפל חריף וצנונית. מתבלים במעט שמן ולימון ומקשטים בעלי כוסברה.