החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פסטה
למלית גבינות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתקבל כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של חצי שעה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים היטב גבינות, יין לבן, מלח ופלפל.
ממלאים את הטורטליני ומבשלים
3
מרדדים את הבצק לעלה דק במכונת פסטה (עד לדרגה 5-6) ומניחים על משטח מקומח קלות. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, מרטיבים את שולי הבצק במים, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים. מקפלים את חצי העיגול לצורת כתר, מרטיבים מעט במים את נקודת החיבור ומהדקים.
מכינים את הרוטב
4
ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים שום ומרווה ומטגנים אותם כדקה, רק עד שעולה ניחוח. מוסיפים יין ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל עוד 3-2 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
מבשלים את הטורטליני ומגישים
5
מבשלים את הטורטליני בשפע מים רותחים 5-3 דקות, עד שהם צפים. מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים למחבת עם הרוטב החם. מערבבים בעדינות עד שהטורטליני נעטפים ברוטב ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת.