מתכון

טורטליני רכים

הטורטליני מוגשים עם כדורוני אפונה ברוטב עדין, שמבוסס על הסינרגיה שמתקיימת במפגש שבין ציר עוף וחמאה

30,012 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
טורטליני רכים של שף ירון שליו. צילום: דניאל לילה
טורטליני רכים של שף ירון שליו. צילום: דניאל לילה

הבצק הזה מכיל יותר קמח ופחות ביצים מאשר בצק רבוך רגיל, ואחרי הקירור אין שום בעיה לרדד אותו.

שימו לב: אם הבצק נראה לכם רטוב מדי או לא מספיק גמיש לרידוד, אל תהססו להוסיף קמח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק רבוך

למלית

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים בצק רבוך

1

מערבבים 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות כף) קמח עם מים, שמן זית ומלח בסיר. מעבירים לכיריים ומבשלים 5-3 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שרותח. מסירים מהכיריים.

2

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו לישה. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח וביצה תוך כדי ערבול. מערבלים 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך שלא נדבק לדפנות.

3

מכסים, מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות (אפשר לשמור עד יומיים במקרר).

מכינים את המלית

4

מחממים מחבת עם חמאה ומאדים בצל, כרישה ומרווה 5-3 דקות על להבה בינונית עד לשקיפות הבצל. מוסיפים שום קונפי, מלח ופלפל ומערבבים.

5

מוסיפים כפית קמח ומערבבים דקה-שתיים רק עד לספיגת הנוזלים. מוסיפים עלי תרד בהדרגה בגלל הכמות הגדולה (אל דאגה — התרד מצטמק). מאדים יחד רק כמה דקות לשמירה על הצבע הירוק והעסיסיות.

6

מסירים מהכיריים וטוחנים עם מוט ריסוק בפולסים למרקם די אחיד.

7

מעבירים לקערה, מוסיפים גבינות (מסקרפונה, ריקוטה ופרמזן) ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים, מתקנים תיבול, מוסיפים ביצה ומערבבים להטמעתה.

מכינים את הטורטליני וממלאים

8

מרדדים את בצק הפסטה עד למס’ 7-6 במכונת פסטה ביתית ( 2 מ”מ במערוך להרפתקנים במיוחד) וקורצים ממנו 30 עיגולים בעזרת רינג בקוטר 10 ס”מ.

9

ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית וסוגרים לחצי עיגול. מהדקים היטב באצבעות ומחברים את שתי הקצוות ליצירת הטורטליני. אם לא מבשלים מייד, שומרים בכלי אטום בשכבה אחת עם נייר אפייה למניעת התייבשות והידבקות - עד יומיים במקרר ועד חודשיים במקפיא.

מכינים את הרוטב ומבשלים את הטורטליני

10

מחממים ציר עוף עם חמאה במחבת רחבה. מתבלים במרווה, מלח ופלפל ומוסיפים אפונה.

11

בינתיים מבשלים את הטורטליני בסיר גדול עם מי מלח רותחים 2 דקות עד שהם צפים. אם הם מהקפאה, מוסיפים 1/2 דקת בישול.

12

מסננים את הטורטליני ומעבירים למחבת לדקה של איחוד טעמים.

מגישים

13

מניחים 5 טורטליני בכל צלחת הגשה, מפזרים מעל פרמזן וגאודה ולצד כל מנה מניחים כפית עם קנל של מסקרפונה (מעין תלולית מעוצבת).