מתכון

טורט תותים חגיגי

תותים, שמסודרים כמו חיילים על טורט שקדים גבה-קומה. בין הקומות - קרם פטיסייר לימוני רענן

37,648 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
טורט תותים חגיגי של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
טורט תותים חגיגי של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

אפשר לאפות טורט גבוה בתבנית אחת ולפרוס לשכבות אחרי שהוא מצטנן לחלוטין או לאפות כל שכבה ברינג נפרד. זמן האפייה במקרה הזה יתקצר ל- 13-12 דקות.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטורט

לסירופ תותים

לקרם פטיסייר לימוני

לקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 175 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את הטורט

2

מקציפים ביצים עם סוכר ומלח 7-6 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

3

מנפים אבקת שקדים דרך נפה גסה. מוסיפים אותה ואת הקורנפלור לקצף הביצים ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שהם נטמעים. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ומיישרים.

4

אופים 25-20 דקות עד שהטורט מזהיב קלות וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים כ- 3 שעות.

מכינים את סירופ התותים

5

מביאים מים, סוכר ו- 1/4 מקל וניל חצוי לאורכו לרתיחה בסיר קטן על להבה בינונית. מסירים מהכיריים. מוסיפים תותים לסירופ בעודו חמים, מצננים ומוסיפים קירש.

מכינים קרם פטיסייר לימוני

6

מביאים חלב, וניל וחצי מכמות הסוכר לרתיחה בסיר על להבה בינונית.

7

טורפים חלמונים עם יתרת הסוכר בקערה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

8

מוסיפים כשליש מכמות החלב הרותח לתערובת החלמונים וטורפים היטב. מעבירים את התערובת לסיר עם החלב, מחזירים לרתיחה ומבשלים כ- 2 דקות על להבה בינונית תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך וחלק. מסירים מהכיריים, מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבבים.

9

מעבירים את הקרם לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות בינונית כ- 5 דקות עד שהקרם מצטנן לטמפ' החדר והחמאה נטמעת.

10

מקציפים שמנת מתוקה בקערה נקייה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הקרם לקבלת קרם אחיד.

11

מעבירים את הקרם לקערה ומניחים על פניו ניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד שהקרם מתייצב.

מרכיבים את העוגה

12

פורסים בזהירות את הטורט המצונן ל- 3 שכבות שוות בעזרת סכין משוננת. מניחים שכבה ראשונה על צלחת הגשה ומברישים אותה בשליש מכמות סירופ התותים. מורחים רבע מכמות קרם הפטיסייר ומפזרים מחצית מקוביות התותים שבסירופ. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.

13

מניחים למעלה את השכבה השלישית של הטורט ומברישים אותה ביתרת הסירופ. מצפים את העוגה מכל צידיה ביתרת הקרם. מכסים את העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות למשך 3 שעות לפני ההגשה.

14

בסמוך להגשה מסדרים את רבעי התותים על החלק העליון של העוגה.

15

שומרים במקרר עד 24 שעות.