מנת פסטה קלאסית ואלגנטית. אספרגוס ופטריות שמפיניון מעניקים למנה ארומת אדמה נעימה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
חולטים את האספרגוס:
1
מרתיחים סיר עם מי מלח. חותכים את השליש התחתון של האספרגוס ומסלקים. קולפים את הגבעולים ומבשלים במים כ-3 דקות עד שהגבעולים מתרככים. מעבירים למי קרח ומסננים לאחר 2 דקות.
2
חותכים את ראשי האספרגוס ואת הגבעולים פורסים אלכסונית למקטעים ברוחב 2 ס"מ.
מבשלים את הפסטה:
3
מרתיחים סיר עם שפע מי מלח ומבשלים את הפסטה עד שהיא צפה. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים לפי הוראות היצרן.
מכינים את הרוטב ומגישים:
4
מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מוסיפים שום, עגבניות, פלפל צ'ילי ופטריות ומטגנים על להבה גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל יחד כדקה. מגישים מייד.