מתכון

טליאטלה בנדיירה

חשוב לא לבשל את התרד  האספרגוס יתר על המידה, כדי לשמור על הטעם הרענן ועל הפריכות

1,206 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
טליאטלה בנדיירה של תמר כהן צדק. צילום: דניאל לילה
טליאטלה בנדיירה של תמר כהן צדק. צילום: דניאל לילה

"המנה נולדה כי רציתי להגיש פסטה עם שלושת צבעי הדגל האיטלקי", נזכרת השפית תמר כהן צדק. "אני מניחה שזה היה כדי לציין חגיגה איטלקית כלשהי שמזמן כבר חמקה מזכרוני. כדי להשיג צבעוניות פחות צפויה ניסיתי כל מיני צביעות של הפסטה. פסטת סלק יצאה ורודה ולא אדומה, אבל היא  היתה היפה והטעימה מכולן, אז החלטתי להשאיר אותה. הבנדיירה היא מנה מאופקת ועדינה. אגוז מוסקט נותן לה ניחוח מפתיע, וכמות מועטה מאוד של שמנת משמשת כמעט כתבלין ושומרת עליה קלילה אך קטיפתית".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לבצק הפסטה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את בצק הפסטה

1

מערבבים סלק, ביצים וחלמון בקערה בעזרת מזלג למרקם אחיד.

2

עורמים קמח על משטח עבודה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את תערובת הסלק. לשים עד שנוצר בצק אחיד. אוספים לכדור ומניחים בקערה. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים.

3

מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 1 מ"מ, חותכים למקטעים באורך 30 ס"מ ואז חותכים לאטריות שטוחות ברוחב 3 מ"מ.

מכינים את הרוטב

4

ממיסים חמאה ושמן זית בסיר רחב על להבה בינונית ומטגנים פטריות עד הזהבה. מוסיפים אספרגוס, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים.

5

יוצקים לסיר יין לבן ונותנים לו להצטמצם כדקה לאידוי האלכוהול. מוסיפים תרד ומאדים כדקה. מוסיפים שמנת מתוקה ומחממים קלות.

מבשלים את הפסטה ומגישים

6

מביאים סיר עם מים מומלחים לרתיחה ומבשלים את הפסטה כדקה. מסננים ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מערבבים בעדינות ומבשלים כ 2- דקות עד שהרוטב עוטף את האטריות.

7

מעבירים לצלחות הגשה, מניחים על כל מנה 3 תלוליות קטנות של ריקוטה ומגישים חם.

8

גרסה זריזה: משתמשים בטליאטלה קנויה ואת הסלק מוסיפים כקוביות צלויות לתוך הרוטב.