החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב עגבניות וג’ינג’ר
להגשה
אופן ההכנה
1
חולטים את קליפות השרימפס במים רותחים 3 דקות עד שהם ורודים. מסננים.
מכינים רוטב עגבניות וג’ינג’ר
2
שמים שני סוגי שמן ושום בקסרול או בסיר קר ומחממים על להבה גבוהה 2 דקות עד שהשום צף על פני השמן. מוסיפים קליפות שרימפס חלוטות ומטגנים דקה.
3
מוסיפים עגבניות, ציר ומלח. מרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים 20-15 דקות מכוסה חלקית. מכבים את הלהבה, מוסיפים ג’ינג’ר ומצננים יחד 15 דקות למיצוי הטעמים.
4
מסננים וסוחטים היטב במסננת לקבלת רוטב חלק ללא חתיכות עגבניות.
מבשלים אספרגוס ופסטה
5
מרתיחים סיר גדול עם מי מלח. חולטים בו את האספרגוס דקה וחצי ובעזרת מלקחיים שולפים מהמים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. חותכים גס ומשאירים את המים ברתיחה.
6
מכניסים את הפסטה לסיר ומבשלים 3-2 דקות לדרגת אל-דנטה.
מכינים את השרימפס ומרכיבים את המנה
7
בינתיים מלהיטים סיר רחב ונמוך או קסרול גדול. כשהוא חם, יוצקים לתוכו שמן זית וצורבים את השרימפס דקה מכל צד (אין צורך לבשל אותם עד הסוף). כששני הצדדים צרובים, מוסיפים שום ומאדים רק עד שניחוחו מורגש.
8
יוצקים את רוטב העגבניות-ג’ינג’ר המוכן לסיר עם השרימפס, מוסיפים את האספרגוס החלוטים, הפסטה, עגבניות שרי ועלי בזיליקום ומערבבים יחד דקה-שתיים על להבה בינונית-גבוהה. מתקנים תיבול.
9
מגישים: מחלקים את הפסטה לקערות חמות, מוסיפים 3 שערות ג’ינג’ר טרי לכל קערה ומגישים.