מתכון

טראפלס שוקולד בחלב קוקוס

קינוח שוקולדי טבעוני וממכר במיוחד

5,352 בשלנים התעניינו במתכון זה
טראפלס שוקולד בחלב קוקוס של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן
טראפלס שוקולד בחלב קוקוס של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן

לזמן ההכנה יש להוסיף שעתיים לאחסון הטראפלס במקפיא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

תוספות לבחירה

להגשה

אופן ההכנה

לטראפלס

1

מחממים את חלב הקוקוס בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים לחלב הקוקוס ומערבבים במרץ. אם השוקולד לא נמס, מרתיחים שוב.

2

קוצצים גס את האגוזים שבחרתם ואת הצימוקים או החמוציות ומוסיפים לסיר יחד עם התוספות שבחרתם.

3

יוצקים לכלי זכוכית שטוח ומכניסים למקפיא מכוסה בניילון נצמד לכשעתיים (אפשר גם לצקת לתבניות שקעים קטנות של סיליקון).

להגשה

4

מוציאים מהמקפיא, מניחים בחוץ כמה דקות, ובעזרת סכין שוברים לחתיכות (לא בגודל ובצורה אחידים). מעבירים לצלחת ומפזרים מלמעלה במסננת אבקת קקאו.

הצעת הגשה

5

מוציאים מהמקפיא, מניחים לכמה דקות וקורצים כדורים קטנים. אפשר לנעוץ בתוך כל כדור אגוז לוז קלוי מומלח. מגלגלים בקקאו או בקוקוס. אם הטראפלס מתחילים להתרכך, מכניסים למקרר לרבע שעה נוספת לאחר הגלגול.