מתכון

טרטר בלגי ברוטב הולָנְדֶז

את המנה הזו תוכלו למצוא בכל ביסטרו תחת השם “טרטר בלגי” או “סטייק אמריקן”

955 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
טרטר בלגי ברוטב הולָנְדֶז של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
טרטר בלגי ברוטב הולָנְדֶז של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

זוהי הגרסה היותר “רטובה” של סטייק טרטר והיא מגיעה כמעין סלט של בשר קר, שברוטב שלו מקופלים כל חומרי התיבול של הטרטר הקלאסי. אני מוותר על החלמון החי ומתבל את הסלט ברוטב הולנדז, שמעניק לו מרקם קטיפתי. בגרסה הקלאסית משתמשים בפילה בקר, אבל אני משתמש בשייטל או בסינטה נקיים משומן ומגידים, שלטעמי יש להם יותר אופי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב הולנדז

אופן ההכנה

מכינים רוטב הולנדז

1

מניחים חלמונים ומים בבן מארי וטורפים עד שהתערובת מגיעה לחום שפתיים (40 מעלות).

2

מורידים את הסיר מהכיריים ומזלפים לתוכו חמאה מומסת בקילוח דק תוך כדי טריפה מתמדת (בדומה להכנת מיונז) עד ליצירת אמולסיה. מוסיפים מיץ לימון, מלח ועירית קצוצה ומערבבים.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

מסדרים תלולית מן הבשר, מהדקים ביד או בעזרת רינג מתכת ויוצקים את הרוטב מעל. לחילופין מערבבים את הבשר עם הרוטב. מפזרים עירית קצוצה ומגישים.