אפשר להכין את הג'לי עד יומיים מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לג'לי
לשכבת מרנג
לקצפת
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הג'לי
1
יוצקים כוס מיץ חמוציות לקערה, מפזרים מעל אבקת ג'לטין בשכבה אחידה ומשהים ל-10 דקות.
2
יוצקים את יתרת המיץ לסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהכיריים. יוצקים את המיץ החם על תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
3
מצננים כ-20 דקות עד שהתערובת פושרת (לא יותר, כדי שלא תיקרש).
מתחילים להרכיב את המנה ומקררים
4
מסדרים תותים ותפוזים בכלי זכוכית גדול ויפה. מסננים את הג'לי ויוצקים על הפירות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות ואפשר עד יומיים.
מסיימים את הרכבת המנה ומגישים
5
מקציפים שמנת מתוקה, סוכר וליקר תפוזים בקערה גדולה לקצפת יציבה.
6
מפזרים נשיקות על הג'לי עם הפירות, יוצקים קצפת מעל ומקשטים בפרוסות תפוזים מסוכרים, קליפות תפוז או תותים טריים.