מתכון

טרין ברביקיו

טרין מבשר חזיר עם טעמי ברביקיו מתקתקים וגם קצת חריפים בזכות מחית הצ'יפוטלה

אוקטובר 2019
טרין ברביקיו של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
טרין ברביקיו של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

את הטרין הזה לא אופים, אלא רק מרכיבים בתבנית ושולחים למקרר.

תבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מבשלים את הבשר

1

מחממים סיר כבד על להבה גבוהה וממיסים קוביות שומן חזיר. מוסיפים קוביות כתף חזיר ומטגנים כ- 4 דקות מכל צד להזהבה.

2

מכסים את הבשר במים, מוסיפים מלח ושום ומביאים לרתיחה. מבשלים שעתיים-שלוש על להבה נמוכה ללא כיסוי עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.

3

מוציאים את הבשר מהנוזלים (שומרים את השום בצד) ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים תערובת ברביקיו ומשלימים את הכנת הטרין

4

טוחנים מחית צ'יפוטלה עם סוכר, רוטב וורצ'סטר והשום המבושל עם מוט ריסוק ידני למחית אחידה.

5

מפרקים ידנית את הבשר לפיסות דקיקות, מעבירים לקערה ומערבבים עם תערובת הברביקיו.

6

מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מסדרים את המסה בתבנית כך שתעלה מעט (כ- 1 ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים עם הניילון מכל הצדדים. מניחים מעל תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות עד שהטרין מתייצב.

כ- 30 דקות לפני ההגשה

7

מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.